2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 1)


VRIJDAG 23 JANUARI

DSCN1486 Het is zover, vandaag vertrekken we weer naar zonniger oorden! 
We gaan eerst naar de Spaanse Costa’s en zoals in de plannen voor 2015 al geschreven, onze eindbestemming staat nog niet vast, we zien wel waar ROXANNE ons naar toe brengt!
We gaan voor de achtste keer richting de zon en al een paar jaar neem ik me voor geen reisverslag meer te schrijven, het meeste is immers al geschreven!! Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en nog voor we vertrekken staan de eerste zinnen alweer genoteerd!! Ik verslaafd??? Echt niet!

We vertrekken om half negen vanuit Ede, gisteren nog een dagje op drie van onze kleinkinderen gepast en daar het bed ingedoken. De dag begint fris, zeg maar rustig koud, het vriest een paar graden, het is bewolkt en een beetje nevelig. Op de radio horen we dat het in het midden en zuidwesten van het land behoorlijk mistig is, op de A27 richting Breda is de spitsstrook zelfs niet open vanwege de mist, wat een geluk dat we er voor gekozen hebben om via het zuidoosten te rijden!


DSCN0978 Vanaf vandaag gaat de blik een paar dagen op oneindig. De eerste dagen is het altijd kilometers maken en zodra we in het zuiden van Frankrijk zijn doen we het meestal wat rustiger aan.
We rijden nu eens niet via Antwerpen en Brussel maar kiezen deze keer voor de route via Maastricht en Luik richting Charleville Mézières (o.a. de N677 en de N63), een voor ons vanaf Luik tot Charleville Mézières  onbekende route en dat is altijd weer leuk. Echt opschieten doen we niet op de grotendeels tweebaanswegen maar een mooie route is het wel!

Je wordt er vrolijk van als je in België naar de brandstof prijzen kijkt, kost in Nederland een liter diesel 1,18.9, hier zien we de goedkoopste voor 1,05.1 en voor LPG betaal je slechts 31.6 cent! Waarom kan dat in Nederland niet?? Omdat bij ons de auto de melkkoe van het kabinet is!!!! Even over twee uur rijden we Frankrijk binnen, het is dat we een bordje zagen anders hadden we het niet eens opgemerkt. Het word steeds lichter buiten en binnen een kwartier is het van zwaar bewolkt naar strak blauw en schijnt de zon, het wordt warm in de camper, pf, pf. Zo lekker!!

DSCN0989 Na Charleville Mézières rijden we via Attigny en Châlons-en-Champagne naar Arcis sur Aube. Op het plein voor het Hotel de Ville hebben we al eerder de nacht doorgebracht en dat doen we nu weer! We zijn toch nog lekker opgeschoten, de kop is er af, de eerste kilometers (530) staan weer op de teller. De zon is achter een paar wolken verdwenen en het is gelijk een stukje kouder. Twee jaar geleden stond er een Pizzakar op de parking en daar hadden we nu eigenlijk ook een beetje op gerekend, helaas, deze keer staat hij er niet en moeten we zelf aan de slag.


ZATERDAG 24 JANUARI

DSCN0991 Gisteravond om half tien het bed ingedoken, het was een lange dag. Al vroeg lagen twee kleinkinderen bij ons in bed, wat overigens wel heel erg gezellig was en waar we uiteraard niets op tegen hadden, voorlopig zullen we dat even een tijdje moeten missen!
We hebben heerlijk geslapen en terwijl we zitten te ontbijten begint het licht te sneeuwen, we hopen dat het hier bij blijft en als dat niet zo is doen we het heel rustig aan, we zien wel hoever we komen, nemen in ieder geval geen risico’s.

DSCN0993 Vooralsnog is het goed te rijden, de doorgaande wegen zijn schoon, alleen op de wegen naar links en rechts ligt een heel dun laagje sneeuw.
In Troyes bij de Intermarché tanken we voor de eerste keer in Frankrijk en ook hier is het goedkoper tanken dan in Nederland, we betalen 1,09.9 per liter en dat scheelt op een tankbeurt al snel zes euro en dat is toch mooi meegenomen. In 2014 tankten we hier ook, toen betaalden we 1,38.0!!


DSCN1008 Na Troyes wordt het slechter buiten, het wordt grauwer, het gaat harder sneeuwen, de vlokken worden dikker, de weg wordt steeds witter en gladder. Ondanks de aangepast snelheid kost het heel wat inspanning om de camper op de weg te houden (we hebben geen winterbanden!).
Bij Le Cheminot zien we de parkeerplaats ‘Cresantignes’, volgens de NKC App een camperplaats. We zetten de camper aan de kant en wachten op betere tijden, is het niet vandaag dan hopelijk morgen wel.

DSCN1016 Om half twaalf gaan we het weer proberen, het sneeuwt nog een heel klein beetje en de weg ziet er redelijk uit, de rijstroken zijn bijna vrij van sneeuwprut. Wij rijden met aangepaste snelheid en wie haast heeft gaat er maar voorbij!
De (witte) wereld om ons heen is echt prachtig en ik vind sneeuw altijd heerlijk alleen vandaag komt het even slecht uit!




Op de camperplaats in Auxerre aan met uitzicht op de mooie stad is het tijd voor de lunch. Het sneeuwt niet meer en er ligt hier ook minder sneeuw dan onderweg hiernaar toe. Na Auxerre is de weg gelukkig sneeuwvrij en kunnen we weer opschieten. Ons voornemen om door te rijden tot Massiac gaat niet lukken, we stoppen in Le Cheix sur Morge, zo’n 20 kilometer boven Clermont-Ferrand en staan daar op een mooie gratis camperplaats met verzorging, alleen het water was afgesloten i.v.m. de vorst. Het is genoeg voor vandaag, morgen komt er weer een dag!


ZONDAG 25 JANUARI

DSCN1023 Het ziet er buiten een stuk beter uit dan gisteren, het is helder met hier en daar wat blauwe plekken, fris is het nog wel, het is rond het vriespunt. Gisteravond in het nieuws gezien dat het in zuid Frankrijk vandaag zonnig wordt en 13 graden! Daar hebben we zin in! Om half negen zijn we weer klaar voor de volgende etappe. Eerst in het dorp naar de Boulangerie en dan bij Riom de Péage (A75) op, het is maar een klein stukje Péage maar het scheelt een hoop tijd als je niet door Clermont-Ferrand hoeft te rijden en voor de prijs van € 2,10 hoef je het niet te laten! 

De rest van de A75 is tolvrij behalve dan het ‘Viaduc de Millau’
(€ 10,90). Net na Clermont-Ferrand staan de bordjes of de passen in het Centraal Massief ‘Ouvert’ of ‘Ferme’ zijn, alle passen in het gebied zijn open en we hadden ook niet anders verwacht. De A75 is een grote doorgaande route en we hebben nog nooit voor een gesloten pas gestaan, wel zijn we een keer achter een sneeuwschuiver de pas overgegaan! 



Op zich is het natuurlijk hartstikke saai zo’n eind op een autobaan al is de omgeving gelukkig wel mooi. Boven de 750 meter liggen hier en daar de eerste plukjes sneeuw langs de kant van de weg, we zijn benieuwd hoe het er boven uit ziet, vorig jaar lag er een dik pak sneeuw! Hoe hoger we komen hoe witter het wordt en deze keer niet van de sneeuw maar van de rijp op de bomen. Helemaal boven, op 1107 meter, zitten we in de wolken en zien we niet zo veel meer.


DSCN1047 Na de eerste Col worden de omstandigheden buiten steeds beter, de temperatuur loopt langzaam op, het wordt steeds blauwer, de meeste wolken verdwijnen en de zon verwarmd de camper, heerlijk, de dikke truien kunnen uit!! In de omgeving van Béziers is het al 11 graden, jammer dat het hard waait, in de camper is het heerlijk en we genieten van het inmiddels Zuid Franse sfeertje dat hier hangt, vakantiegevoel bekruipt ons!



DSCN1068 We rijden door tot Le Boulou dicht bij de Spaanse grens, maar voor we daar zijn gaan we eerst naar de wasstraat in Perpignan waar we net als alle andere jaren Roxanne een wasbeurt geven, niet overbodig na alle Franse pekel!
We overmachten in Le Boulou op de parkeerplaats bij Leclerc, we zijn vandaag de eerste camper die hier stopt en zijn benieuw of er nog meer komen. In camperland hoorden we dat hier regelmatig campers overnachten. Om acht uur komen er nog twee Franse campers.


MAANDAG 26 JANUARI 

De grootste etappes zijn achter de rug, we gaan het rustiger aan doen, hoe snel we verder naar het zuiden afzakken laten we afhangen van wie of wat we tegenkomen en natuurlijk ook van de weersomstandigheden, is het lekker zonnig dan gaan we langzamer naar beneden, is de zon er niet dan gaan we wat sneller tot we de zon ergens tegenkomen. Vandaag is het bewolkt en koud als we opstaan er staat een snoeiharde gure wind. We gaan weer op pad en om kwart voor tien rijden we Spanje binnen. In het Spaanse La Jonquere vullen we onze LPG fles.

We nemen deze keer de westelijke route rond Barcelona en rijden via Figueres, Olot, Vic, Manrese en Vilafranca de Pinedès naar Tarragona. Twee jaar geleden voor het eerst deze route gereden en met heel veel plezier. Een mooie, rustige en prima te rijden route door het Catalaanse landschap, een echte aanrader als je de drukte rondom Barcelona tolvrij wilt mijden! Bijna allemaal Autovía, of anders een goede tweebaansweg, diverse korte en lange tunnels, verrassende vergezichten, diepe dalen en opvallend weinig verkeer.

Rond het middaguur is de meeste bewolking verdwenen, de wind is gaan liggen en de zon laat zich steeds vaker zien. Bij Vilafranca del P. komen we weer op de bekende N-340 en zit de westelijke route erop. We gaan eerst naar Platja Llarga bij Tarragona voor één nacht een prima plek. Op internet gelezen dat je daar niet meer zou mogen staan en dat is ook zo! Er is een parkeerverbod voor campers en caravan. Er staan drie campers waarvan eentje sinds zondag, de politie rijdt langs en zegt niets! We wagen het erop en gaan erbij staan. Later komen er nog twee campers bij.


DINSDAG 27 JANUARI

DSCN1109 Gisteravond nog genoten van een prachtig gekleurde horizon met in de verte de schepen die liggen te wachten tot ze de haven van Tarragona in kunnen. Als we opstaan verwarmd de zon de camper en boven ons zit een dun laagje sluierbewolking, het beloofd een mooie dag te worden. Vandaag gaan we een paar voor ons onbekende plekken bekijken, Alcossebre, Cap i Corb en El Grau de Castellon, twee gelezen bij de campergroep op Facebook en één plek via camperkennissen die daar in 2014 hebben gestaan. We zien wel of en waar we blijven hangen.

DSCN1131 In de omgeving van Miami Platja staat weer erg veel wind en kost het enige inspanning de camper op de weg te houden, het lijkt wel of het hier elk jaar erger wordt, de vlaggen en windzakken zijn helemaal kapot gewaaid. In Vinaros kopen we voor het eerst weer dat lekkere bruine brood dat ze in Spanje bij de Lidl en bij de Aldi verkopen, in Nederland kennen ze dit jammer genoeg niet, daar hebben ze alleen stokbrood en kleine vers afgebakken broodjes. In Orpesa kopen we net altijd onze eerste Spaanse sinaasappel, we hebben zo ons vaste adresje!

DSCN1119 We gaan eerst in Alcossebre kijken, een soms smal lokaal slingerweggetje leidt ons naar het strand, hier is geen camper te zien wel een verbodsbord voor tenten en caravans.
Op Platja Cabicorb is wel een mooie plek, ook hier geen campers maar hier zouden wij het wel een paar dagen uit kunnen houden. Het is niet aan te raden hier in het weekend te gaan staan want 100 meter verderop is een Disco!! We zetten de camper op het strand, de stoelen gaan voor het eerst deze reis naar buiten en uit de wind, in de zon en met uitzicht op zee, is het verrukkelijk!

DSCN1133 Verder op onze ontdekkingstocht rijden we richting El Grau de Castellon, in Benicasim gaan we de camper verzorgen, parallel aan de N-340 is een verzorgingspunt, lozen, legen en vullen, super en dat allemaal gratis!
Ter plekke besluiten we hier de rest van de dag te blijven, een andere keer gaan we wel het plekje in El Grau de Castellon bekijken. Het is nog steeds mooi weer en de stoelen gaan weer naar buiten en wij ook!



WOENSDAG 28 JANUARI

Zo langzamerhand komen we in het gebied waarin het statistisch gezien het mooiste weer is op het Iberisch Schiereiland, niet voor niets zitten veel overwinteraars in de omgeving van Benidorm. Wij rijden vandaag naar El Campello, een plek tussen Benidorm en Alicante en gaan daar even relaxen voor we nog verder naar het zuiden afzakken. Je kunt er op twee manieren naartoe rijden, of via Denia, de route langs de kust of via Alcoy, de route door het binnenland, wij kiezen voor de tweede optie, kunnen we rond de middag in El Campello zijn.

Na Alcoy verlaten we de ‘Autovía del Mediterráneo’ en rijden over de CV-80 via Xixona naar El Campello, een schitterend route door een ruig landschap met diep uitgesleten gleuven tussen de kalkrotsen, in de verte lonkt de Middelandse zee. Leuk om te weten; Als je in Spanje een stuk noga koopt komt dat vrijwel altijd uit Xixona waar al sinds de 18e eeuw dit zoete lekkers wordt gemaakt. De Spanjaarden eten noga vooral tijdens de kerstdagen, wij vinden die zoetigheid hele jaar door wel lekker! 


Rond lunchtijd komen we aan in El Campello, het is redelijk druk op de oever van de Rio Seco, de rand staat bijna vol en de plekjes met een ‘terras’ voor de deur zijn allemaal bezet, gelukkig vinden we nog wel een plekje waar ruimte genoeg is om de stoelen neer te zetten. We gaan naar buiten, boven ons is de lucht strak blauw, we gaan genieten, dat hebben we wel verdiend na iets meer dan 2000 duizend kilometer!




DONDERDAG 29 JANUARI

DSCN1166We blijven vandaag in El Campello, even een dag relaxen en van de zon genieten, morgen gaan we wel weer verder, zaterdag willen we naar de markt in Santa Pola, kijken of we nog weer een paar schoentjes voor onze zevenjarige kleindochter kunnen scoren, deze keer wil ze wel graag schoenen met hakjes maar niet van de Spaanse, die heeft ze wel!!!!
We wandelen ‘s ochtends over de boulevard naar de haven en gaan in het dorp op zoek naar een Orange internetkaartje, we zien wel telecomshops maar jammer genoeg geen Orange.


Van De Glind naar El Campello 2075 kilometer

Schermafbeelding 2015-01-27 om 20.47.44

Lees verder week 2

2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 2)


VRIJDAG 30 JANUARI

DSCN1173 De komende dagen wordt het weer iets minder dan de afgelopen dagen, de storm die het oosten van Amerika heeft geteisterd komt in Europa aan en dat heeft zo z’n gevolgen. In Nederland komt er van alles naar beneden, regen, hagel en sneeuw en is het rond het vriespunt, hier waait het een beetje, is het half bewolkt en is het om negen uur ’s ochtends 17 graden en om twaalf uur 23 graden. We trekken weer verder en via Alicante rijden we naar de camperplaats in Gran Alicant, morgen willen we op de fiets naar de markt in Santa Pola en dat is vanaf daar prima te doen.

DSCN1174 Het is aardig druk in Gran Alacant, maar niet zo druk als vorig jaar toen stonden ze zelfs in het midden geparkeerd. Vanochtend zijn er een aantal vertrokken en zijn er weer wat plekken vrij gekomen, we kunnen nog uitzoeken! In het dorp ervoor weten we een kraan en vullen we de watertank en nemen wat extra water mee voor een klein wasje, we zijn een week onderweg en dan zit er weer het e.e.a. in de waszak.



We staan dichtbij het strand en natuurlijk kunnen we het niet laten daar weer een even rond te lopen. Ergens in de duinen zit op een dikke steen een volgens mij grauwe klauwier en met dank aan mijn nieuwe camera kan ik lekker inzoomen en er een mooie foto van maken.





 








ZATERDAG 31 JANUARI

DSCN1187 De weersvoorspellingen voor vandaag en morgen zien er niet erg goed uit, er is code oranje afgegeven, er wordt storm verwacht, of dat gepaard gaat met regen weten we niet, we merken het wel. We merkten het snel genoeg, scheen de zon nog toen we opstonden, een half uur later wordt het donker buiten en valt de eerste regen, het gaat harder waaien en het wordt gelijk een stuk kouder. We besluiten met de camper naar Santa Pola te rijden en gaan dan weer verder naar het zuiden. 


DSCN1189 Het grote marktplein in Santa Pola is bijna leeg, alleen een paar kramen met groente en fruit zijn er vandaag, helaas geen schoentjes voor Emma, we hopen ze nog wel ergens tegen te komen! Dan naar de Aldi voor brood, ook dat lukt niet, de Aldi is er niet meer!! In La Marina bij de Lidl doen we de weekend-boodschappen incl. brood en in Torrevieja bij de Orange scoren we eindelijk ons internetkaartje en kunnen we een keer facetimen!! We rijden via San Javier naar Los Alcazares waar Johan en Aria op ons opwachten met een warme gegrilde kip!!

We worden hartelijk begroet en het is leuk elkaar weer in Spanje tegen te komen. In 2014 hebben we zes weken met elkaar opgetrokken en het is toen niet bij één keer kip eten gebleven.
Het is in Los Alcazares minder druk dan verwacht, vanochtend zijn een aantal campers vertrokken en is er weer plek genoeg, we zoeken een mooi plekje uit en met de rug naar het riet en de deur uit de wind kunnen de stoelen weer naar buiten, de regen van vanochtend is voorbij, de zon schijnt weer en de gezamelijke borrel was als vanouds weer gezellig!


MAANDAG 2 T/M DONDERDAG 5 FEBRUARI

IMG_0418_2
We zijn nog steeds in Los Alcazares, verkennen de omgeving of op de fiets of lopend, doen een boodschapje in het dorp of op de markt, pikken af en toe een terrasje of een restaurantje, zitten lekker met een boekje in de zon als er niet te veel wind staat en dat is de laatste twee dagen helaas wel het geval. Er waait een koude noordoosten wind waardoor het behoorlijk fris aanvoelt.
Zo lang het overal zo blijft waaien blijven we waar we zijn en zien wel wanneer we verder trekken!



Van El Campello naar Los Alcazares 64 kilometer

Schermafbeelding 2015-02-02 om 17.16.47

Lees verder week 3

2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 3)


VRIJDAG 6 FEBRUARI

Langzaamaan neemt de wind wat af en wordt het overdag weer iets warmer, achter de IKEA parasol is het wel heerlijk!
’s Middags hebben we nog een stukje gefietst maar met de harde frisse wind is het niet echt lekker en we gaan dan ook snel weer terug naar de camper.






ZATERDAG 7 FEBRUARI

DSCN1217 Vandaag is er weer markt in Los Alcazares en nu staan de straten wel vol kramen, vorige week waren er i.v.m. het slechte alleen de groente- en fruithandelaren en natuurlijk ook de wagens met gegrilde kippen. Er is van alles en nog wat te koop van vers producten tot tassen, schoenen, kleding en heel veel ondergoed, een slipje koop je hier voor één euro. Onze speciale aandacht gaat uit naar de kraam met Spaanse schoentjes en we treffen het, ze hebben zwarte ‘hak’schoentjes en ook nog in de goede maat, kleindochter Emma zal er heel blij mee zijn!


ZONDAG 8 FEBRUARI

DSCN1232 We staan acht dagen in Los Alcazares en het is de hoogste tijd om weer verder te gaan. Via Cartagena, waar we bij de Repsol voor € 10,50 de was schoon en droog hebben, rijden we naar Calabardina. Onderweg in Ramonete vullen we de watertank en ook nemen we nog een paar extra flessen water mee want water is in Calabardina niet direct voorhanden, zo kunnen we weer een poosje vooruit. Ede en Ineke en Jaap en Anneke staan op de uitkijk, zij staan al in Calabardina. Elk jaar komen we elkaar wel ergens tegen, altijd leuk elkaar weer te ontmoeten.

Afgelopen nacht heeft het behoorlijk hard geregend maar vandaag is het zonovergoten, bijna geen wolkje te zien, de weermannen van ‘Weer Online’ geven dan ook een 10!!
We nemen de route door de Serra de la Muela en komen bij Isla Plana weer aan de kust, een prachtige route met om ons heen ontluikende amandelbloesem, het voorjaar is in aantocht!
Bovenop de berg stoppen we voor de lunch en genieten van het uitzicht over de Middellandse Zee.


Nadat we onze watervoorraad hebben aangevuld is het nog een klein stukje naar Calabardina en ook hier kiezen we, net als eerder op de dag, niet voor de snelle maar voor de mooie route en gaan over de D20 naar Cabo Cope.
Rond half vier komen we aan op onze bestemming en worden hartelijk ontvangen door onze campervrienden en al heel snel zitten we aan de koffie, een ‘warm’ welkom! Als de vijf in de klok gaan we over op wat anders.



MAANDAG 9 T/M DONDERDAG 12 FEBRUARI

DSCN1244 We blijven voorlopig nog even in Calabardina, het is gezellig met z’n allen. De groep wordt steeds groter, dinsdag komen Pieter en Bertha, vrienden van Jaap en Anneke die wij nog niet eerder ontmoet hebben, er ook bij, gezellig. We zijn nu met z’n tienen, een kleine Nederlandse enclave aan de ‘Costa Del Sol’! Het weer is nog niet helemaal wat we er van verwachten, het is over het algemeen overwegend bewolkt, alleen woensdag was een stralende dag waar dan ook volop van werd genoten. Vandaag is het erg nat!!


Van Los Alcazares naar Calabardina 95,6 kilometer

Schermafbeelding 2015-02-12 om 11.18.14

Lees verder week 4

2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 4)


VRIJDAG 13 EN ZATERDAG 14 FEBRUARI

DSCN1254 Was het donderdag de hele dag nat, nat en nog eens nat, vrijdag is het zon overgoten, wat heerlijk dat we weer van de buitenlucht kunnen genieten. Ook zaterdag is het weer heerlijk buiten. De ochtend brengen we door in Aguilas, bij de Aldi halen we weer de ‘verpakte’ boodschappen en op de weekmarkt voorzien we ons zelf weer van vers fruit zoals sinaasappels, mandarijnen, kaki’s en grapefruit en natuurlijk gaan we niet zonder een gegrilde kip terug naar de camper. ’s Middags wordt het weer volop genieten van de zon, ‘s avonds kleurt de lucht diep oranje.


ZONDAG 15 FEBRUARI

DSCN1301 Vandaag is de grote carnavalsoptocht in Aguilas, één van de beroemdste van heel Spanje. Op internet lezen we dat uit de omringende provincies jaarlijks duizenden bezoekers naar de optocht komen kijken. De hele stad wordt omgetoverd in een gigantisch feest met (bijna) ‘Braziliaanse allures’. De kostuums en choreografieën zijn adembenemend tijdens de urenlange optocht met opzwepende muziek in een kakofonie van geluiden, de Spaanse dansgeest komt deze dagen volop tot uiting.


Al twee keer hebben we de optocht gezien en omdat we in de buurt zijn gaan we nu ook weer. Rond vijf uur gaan we z’n vijven op de fiets naar de stad (Johan past op, voelt zich niet zo lekker), gaan eerst iets eten en dan is het wachten tot het begin van het spektakel in aantocht is. Lang hoeven we niet te wachten, al snel zitten we volop in het feestgedruis. Het is een aaneenschakeling van groepen dansende mensen van jong tot oud. Voor en achter de groepen rijden auto’s met knetterharde muziek, af en toe is het prettig dat ons gehoor niet meer is wat het geweest is!





In het begin van de stoet zijn het voornamelijk grote groepen kinderen in alle leeftijden die dansend en swingend voorbij trekken. Het meest vertederend zijn de hele kleintjes die zich helemaal uitleven en zich niet houden aan de voorgeschreven geografie, al doen de begeleiders zo hun best ze binnen de groep te houden! Sommigen gaan echt helemaal uit hun dak en gaan volledig hun eigen gang, de Spaanse dansgeest zit er al vroeg in!!






Door een Spaanse buurman wordt ik regelmatig op de hoogte gehouden van wat er zoal om ons heen gebeurt, ik begrijp er geen snars van en hij blijft maar ratelen. Aan de overkant van de straat loopt een prachtig uitgedoste dame, volgens de man de ‘Reina de Carnaval’ (de Koningin van het Carnaval) en hij wil met haar op de foto. Natuurlijk geef ik graag gehoor aan zijn verzoek en vereeuwig ze samen.
Als we na twee uur besluiten naar huis te gaan, wijst hij op z’n wang, hij wil als dank voor alle informatie een zoen, die kan die krijgen, op z’n Hollands geef ik er drie!!





MAANDAG 16 FEBRUARI   

DSCN1384 Inmiddels is de groep gehalveerd en staan we nog met Johan en Arie en Ede en Ineke in Calabardina. Het plan om vandaag verder te gaan staat even in de ijskast. De weersvoorspellingen zijn bijzonder, het wordt 20 graden en de lucht is prachtig blauw, we besluiten nog een dag te blijven en van de zon te genieten. Voor morgen ziet het er een stuk somberder uit en dat is dan weer een mooie gelegenheid om verder te gaan, we zullen ook wel moeten, we zijn bijna door onze watervoorraad heen.



DINSDAG 17 FEBRUARI

DSCN1386 Weer op pad gaan we in Aguilas alles aanvullen, de koelkast, de voorraadkast, water etc. en dan rijden we door naar San Juan de Los Terreros, onderweg zien we overal langs de kust campers staan en ook op de parkeerplaats aan de westkant van het dorp staan diverse campers. Wij willen naar het strand net achter San Juan, zouden we daar nog mogen staan? Geen twijfel of het nog mag, het staat er zelfs behoorlijk vol, we horen dat het al veel drukker is geweest en dat vanochtend een aantal campers zijn vertrokken, dat komt goed uit, er is nu plaats voor ons.

DSCN1388 De plek is weer een stuk rommeliger en kaler geworden en niet meer zo mooi als een aantal jaren geleden toen we op mooie privé plekjes tussen het riet en de palmbomen stonden, er staan nog wel palmbomen maar ze zien er niet uit! Het nieuwbouw-complex verderop is het terrein op een paar meter genaderd, we schatten zo in dat het ruige terrein over een paar jaar helemaal opgeslokt zal zijn. Heb geen idee of we hier volgend jaar nog weer zullen neerstrijken ook al zou je er dan nog wel mogen staan! San Juan de Los Terreros is een begrip, hoe lang nog??


WOENSDAG 18 EN DONDERDAG 19 FEBRUARI

DSCN1390 Inmiddels hebben we besloten niet door te rijden naar Portugal. Simon’s enkelblessure, opgelopen tijdens ons ‘Grensoverschrijdend’ uitstapje in oktober, is de spelbreker, hij heeft daar nog steeds heel veel last van. We blijven de komende weken rondtoeren aan de ‘Costa Del Sol’ in het zuidoosten van Spanje en gaan daarna langzaamaan weer naar boven. Vandaag in het dorp naar de supermarkt voor brood, ze hebben hier bij de Upper Nederlands brood en dat is wel weer eens lekker, ze hebben zelfs krentenbollen, super!


Van Calabardina naar San Juan de Los Terreros, 18,3 kilometer

week 4

Lees verder week 5