2014: GRENSOVERSCHRIJDEND GENIETEN VAN DE HERFST


MAANDAG 13 OKTOBER

DSCN0370 ReLaxed maken we de camper startklaar en via Lunteren, Ede, Arnhem, Huissen en Asperen rijden we zoveel mogelijk over B-wegen naar de camperplaats bij Kasteel Doornenburg. Het is er stil en verlaten en na de lunch besluiten we verder te rijden naar Tolkamer, daar sta je met de neus naar de Rijn en dat levert altijd wisselen uitzichten op, we genieten van prachtige wolkenpartijen en op de Rijn de voorbijvarende grote en kleine schepen.



DSCN0365 Op het informatie bord staat dat je je direct na aankomst moet melden bij het TIC (Toeristisch Informatie Centrum) in het dorp. We lopen wat rond en ontdekken dat het TIC gesloten is op maandag en we verwachten dat er in de loop van de dag wel iemand langs zal komen om het stageld te innen. Er staan 9 campers en het is zeker de moeite waard langs te komen om af te rekenen! Kennelijk slaan ze dat ook op maandag over, we hebben niemand gezien!



DINSDAG 14 OKTOBER 

DSCN0372 We hebben lekker geslapen ondanks het gebrom van de voorbij varende boten, je kunt je daar aan storen zoals sommige mensen dat doen en dat dan ook melden op de CC-App, wij hebben er geen last van gehad! Ons plan om langs de Rijn naar Emmerich en dan naar Millingen te fietsen laten we voor wat het is, er staat een stevig windje en we gaan op zoek naar een plekje in de luwte. We komen terecht op de Parkplatz auf den Eltenberg in Emmerich (Hogh-Elten). Wat een mooie plek boven op de berg en nog gratis ook! 

DSCN0382 Na de koffie pakken we de fiets voor een rondje Montferland. Met de grensoverschrijdende knooppuntenroute op het stuur fietsen we eerst naar Emmerich am Rhein, dan via wat omwegen naar 's-Heerenberg en dan dwars door het Bergher Bosch terug naar Elten. Een mooie route door een prachtig landschap. In Emmerich zitten we een poosje op de Rhein Promenade naar de boten te kijken en in s-Heerenberg halen we herinneringen op aan ons eerdere bezoek aan Huis Bergh.


DSCN0412 Terug bij de camper lopen we een rondje om de kerk en hebben daar een schitterend uitzicht over het Rijndal. In 2000 werd op dit punt een sculptuur geplaatste bestaande uit twee reusachtige stenen 'STEIN TOR' die een poort voor stellen. De poort is voor de mensheid sedert duizenden jaren een symbool voor de overgang van de in de andere ruimte ook in overdrachtelijke zin. De prachtige granieten stenen, elk 6,8 meter hoog en 19 ton zwaar, ontstonden ruim 200 miljoen jaar geleden in het zuiden van Noorwegen.


WOENSDAG 15 OKTOBER 

DSCN0420 We blijven nog een dag in Hogh-Elten en ook vandaag halen we na de koffie de fietsen van de camper voor een tochtje, nu ten noorden van Hogh-Elten. Helaas kunnen we het rondje niet rijden zoals gepland, halverwege komt Simon met zijn voet tegen een paaltje en z'n voet slaat bijna een halve slag naar achteren, een zeer pijnlijke belevenis! We fietsen de kortste weg terug naar de camper en bekijken de schade. Het enkel is dik en met een drukverband en het been in rust houding hopen we dat het er morgen beter uitziet.

DSCN0430 Was het vanochtend nog bewolkt, net na de middag komt de zon te voorschijn en zijn de wolken verdwenen, de stoelen gaan naar buiten en we genieten een poosje van de zonnewarmte, het is verrukkelijk! De thermometer die op de tafel ligt geeft een waarde aan van 24.6 graden en dat op 15 oktober!!
Als het wat frisser wordt buiten maak ik nog een wandeling in de omgeving. Simon zit noodgedwongen met z'n been omhoog!



DSCN0469 Wat een prachtig gebied om te wandelen en als je in het mooie bos uitgekeken bent is er ook nog de 'Drusus-Brunen', een natuurlijk bron in een 57 meter diepe schacht die in het weekend en op feestdagen te bezichtigen is, helaas is het vandaag geen feestdag en is het ook geen weekend! Aan de andere kant van het dorp is het 'Barfusspfad', een twee kilometer lang traject waar je met je blote voeten verschillende soorten ondergronden kunt voelen zoals nat zand, wasbeton, split, etc. etc. Iets leuks voor in de zomer!


DONDERDAG 16 OKTOBER

DSCN0471 Het mooie weer is voorbij, het is een stuk frisser dan gisteren en de regen klettert op het dak van de camper, we genieten extra lang van ons warme bed.
Op zich komt het goed uit want vandaag zit ons uitstapje er al weer op, voor morgen staan er afspraken in de agenda, we moeten weer naar huis!
Na de koffie, het is gelukkig droog inmiddels, gaan we op pad. Simon heeft nog erg veel last van zijn enkel en wil het liefst zo snel mogelijk naar huis.

DSCN0472 Na 10 minuten, we zijn inmiddels op de autobaan, neem ik het stuur van Simon over, het is de eerste keer dat ik in de camper rijd en ben in het begin aardig gespannen zoals op de foto wel te zien is. Ik heb altijd beweerd, dat als de nood aan de man is, ik wel thuiskom met de camper en dat moet ik nu bewijzen vind ik. Op de autobaan is niet zo moeilijk maar op de binnenwegen wordt het iets anders, maar het lukt en we komen veilig thuis!! Alleen de camper de smalle dam bij ons huis oprijden zie ik niet zo zitten, de laatste 50 meter neemt Simon zijn plek weer in!